tisdag 29 april 2008

Sahlin slår in öppna dörrar!

Mona Sahlin berättar i Svenska Dagbladet idag att hon tänker lägga fram lagförslag om könsneutrala äktenskap. I desperation över att förlora en av sina profilfrågor väljer hon populismens väg och slår in öppna dörrar.

Redan i januari meddelade statsminister Fredrik Reinfeldt att regeringen kommer att lägga fram en proposition i frågan. Ett efterlängtat beskes som samtidigt skapade ett bekymmersamt läge för de som länge velat monopolisera på frågan och göra den till sin.

En könsneutral äktenskapsbalk är alltför viktig för den här typen av taktikspel. Vi behöver en så bra och heltäckande lagstiftning som möjligt och att det är så många som möjligt som står bakom den.

Mona Sahlin kallar idag en könsneutral äktenskapsbalk en viktig ”frihetsreform”. Jag håller med, men det som skiljer mig och Mona Sahlin är att medan hon vill införa reformen med minsta möjliga majoritet vill jag göra det med största möjliga majoritet!

1 kommentar:

Joakim sa...

Håller med du. Och det luktar illa tycker jag. Istället för att göra något vettigt försöker hon göra något som redan är på gång. Av vilken orsak? Tror Mona kanske att det är ett rallylopp? Känns som Mona skiter helt hi homo/bi personer utan bara använder dom i eget syfte.