fredag 27 augusti 2010

Bättre fly än illa fäkta?

Just nu sitter man på Sveavägen 68 och håller alla tummar man har för att valrörelsen inte ska handla om rättspolitik. Det vore en katastrof för de rödgröna. De har nämligen ingen rättspolitik.

Det blir inget rättspolitiskt program före valet aviserade vänsterns Alice Åström i veckan. Oenigheten är för stor och Åström konstaterade att detta inte lämpar sig för populism. Det är ett märkligt uttalande. Att inte ha kunnat komma överens på fyra år handlar väl knappast och fara för populism? Kanske menade hon att det inte är ett ämna som är lämpat för Thomas Bodström undrade SvD:s P J Anders Linder.

Och visst är oenigheten stor. En fråga är om poliserna blir färre med de rödgröna. Förra gången de rödgröna styrde så stängde de ner hela polisutbildningen i fem år. Vänstern har de senaste fyra åren velat skära ner kraftigt på polisen. Andra frågor är om de kommer sänka straffen för våldsbrott? Eller återinföra halvtidsfrigivningen?

Idag nås vi så av nyheten att deras tilltänkta justitieminister har schappat helt och befinner sig i USA istället för i valrörelsen. Möjligen har Bodström förstått att det helt enkelt är ett slag som inte kan vinnas och att det då är bättre att fly än illa fäkta.

Och på Sveavägen vrider de sina händer...

Inga kommentarer: