måndag 8 september 2008

Vad håller sossarna på med?!

Är det fler än jag som inte blir kloka på vad sossarna sysslar med? Vet de själva? Först skriver ett antal moderata politiker med Tobias Billström en debattartikel i DN om vikten av arbetslinje i flyktingpolitiken och blir genast hopbuntade med sverigedemokraterna av ledande sossar. Bara några dagar senare går sossarna ut och vill införa såväl tvångsförflyttningar som kommunarrest.

Hela våren har vi fått höra av sossarna i riksdagen att den politik vi driver för att minska sjukfrånvaron och underlätta återinträde på arbetsmarknaden är grym och omänsklig. Idag skriver SvD om sossarnas nya förslag om hårdare krav på sjukskrivna. Man vill ha en konsekvent arbetslinje i alla socialförsäkringssystem. Även om man är långtidssjukskriven eller har sjuk- eller aktivitetsersättning ska man kunna kombinera ersättning med arbete.

När SvD konstaterar att det här ligger nära alliansens politik svarar Ylva Johansson (s) "Ja, i retoriken finns det likheter, men skillnaden är att alliansen i praktiken inför regler som kastar ut folk i kallt vatten". Lars Ohlys motstånd kommer som ett brev på posten och han konstaterar i samma tidning att "Det är oroväckande. De har anammat den borgerliga regeringens problembeskrivning".

Vänsterblocket går från oklarhet till oklarhet....


Inga kommentarer: