tisdag 16 september 2008

Pompa och ståt!

Idag öppnas riksdagen högtidligen i närvaro av H M Konungen. Det blir sång, spel, pompa och ståt. Jag som är lite svag för det celebrala tycker det är lite småmysigt!

För två år sedan var det nervöst! Att första gången inta sin plats i kammaren, högt säga JA när talmannen ropade upp en och att faktiskt inse att nu sitter man i landets högsta beslutande församling.

Jag ska inte säga att jag nu har vanan inne och kör det hela på rutin, men det är en annan känsla. Då läste Fredrik Reinfeldt för första gången upp regeringsförklaringen och statsråden presenterades. Valet var nyss vunnet och ett hårt arbete låg framför oss.

Nu är vi halvvägs. Oerhört mycket är gjort. Vallöften betas av i rasande takt och vi kan se att politiken faktiskt fungerar och håller i skarpt läge.

När jag idag sitter i kammaren och Fredrik läser upp sin tredje regeringsförklaring kommer känslan vara att "Nu gäller det!". Nu är det två år kvar. Två år att bevisa att man kan lita på den borgerliga alliansen, att vi levererar och att vi tagit det förtroende väljarna gav oss på allvar.

Som sagt: Nu gäller det!

Inga kommentarer: