torsdag 11 september 2008

Storsatsning på Öresundsregionen

Regeringen storsatsar på Öresundregionen i den kommande budgetpropositionen. Och det är inte en dag för tidigt!

Det var bra besked de fyra partiledarna kom med i Göteborg idag när de presenterade de kommande infrastruktursatsningarna. Äntligen satsar man på E22-utbyggnaden. Motorväg blir det ända från Trelleborg och ytterligare en bra bit mot Kristianstad i andra riktningen. Dessutom satsas enligt Sydsvenskan 540 miljoner på järnvägssatsningen "Kraftsamling Öresund". Syftet är enligt Regeringens hemsida att öka tillförlitligheten och punktligheten i trafiken. Lysande. Då kanske vi äntligen kan hoppas på att vårt pendeltåg till Köpenhamn går lika punktligt som Stockholms tunnelbana.

Jag har tillbringat den här veckan med att träffa olika parter som är engagerade i Öresundsregionens utveckling. En fråga som alla återkommer till är att infrastrukturen måste fungera bättre på den här sidan bron. Det gäller bland annat E22, men även E6 upp till Helsingborg som redan är överbelastad.

Dagens besked är definitivt ett steg i rätt riktning. Det kommer ge effekter, inte bara för Öresundsregionen utan för hela Sverige!

Inga kommentarer: