torsdag 12 februari 2009

Kulturutredningen presenterad


Idag kl 10 överlämnades Kulturutredningen till kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth av hela kommittén med ordförande Eva Swartz Grimaldi i spetsen. Själv ska jag gå på den större presentationen 12:30 i Kulturhuset, och sedan även på presentationen av Skuggutredningen på samma ställe 13:30.

Jag tänker inte idag skriva någon större recension av själva utredningen, jag har skrivit en hel del om detta tidigare. Men ta gärna del av utredningen (åtminstone sammanfattningen) på regeringens hemsida.

Själv debatterar jag Kulturutredningen på Spegeln i Malmö nu på måndag. Det blir trevligt sällskap i panelen av Sydsvenskans kulturchef Rakel Chukri, Region Skånes kulturdirektör Chris Marschall, Inkonsts Natik Awayez, Malmös kulturkommunalråd Carina Nilsson (S) och den alltid intressante kulturdebattören Sven Nilsson. Arrangemanget börjar kl 18 med en direktsändning från debatten på ABF i Stockholm och sedan tar den lokala debatten vid ca kl 20.

Den 9 mars är det åter dags, denna gång på Bastionen i SPIK's regi. Då med bland andra Rasoul Nejadmehr från Kulturutredningen och Anna Carlsson, ordförande för Teaterförbundet.
Fler tankar och artiklar om Kulturutredningen hittar du här: DN, SvD

Inga kommentarer: