torsdag 28 augusti 2008

Velande vänster

Sitter på Kastrup och läser i SvD, under rubriken "Ohly vill göra som alliansen" att Lars Ohly nu vill tillsätta en arbetsgrupp för att utmejsla en rödgrön regeringpolitik efter valet 2010. Även DN har en blänkare. Suck. Orkar man höra fler turer om vad som komma skall? Ohly är frustrerad. "Det är rimligt att vi väljer ut några viktiga politiska områden och sätter oss ned och diskuterar inriktning för en ny politik" säger han. Men någon valplattform är inte aktuell.

Hur ska ni ha det i vänstern egentligen? Vill ni både ha kakan och äta den? Ni vill inte berätta vad ni vill göra tillsammans, men ni vill ha en arbetsgrupp som ska presentera förslag på en gemensam politik. Ni ryker ihop med miljöpartiet titt som tätt. Ni slåss om Monas gunst, men hackar gärna på sossarna för att ni tycker att de började det "elände" ni nu beskyller den borgerliga regeringen för.

"Vi är överens om att vi är emot den här regeringen, men vad innebär det egentligen? Nu är det dags att diskutera politiskt innehåll, och visa vad vi ska stå för om vi får majoritet efter valet 2010." säger Lars Ohly till Svenska Dagbladet. Jaha?

Det är inte utan att man kan tycka lite synd om Mona ibland. Om hon nu skulle lyckas baxa vänstern och miljöpartiet till någon form av gemensamt besked före valet, undrar man ju hur i jösse namn hon ska klara regera med dem efter valet...

Själv åker jag nu på morgonen till London. På programmet står möten med bland andra BBC, engelska kulturdepartementet och Arts & Business Council. Rapporter utlovas! :)

1 kommentar:

Kraxpelax sa...

Jag är heterosexuell!