onsdag 27 augusti 2008

Helhetsgrepp om flykting- och invandringspolitiken

SvD tar idag upp den debattartikel som publicerades igår på DN Debatt där moderaternas integrationsgrupp tillsammans med migrationsminister Tobias Billström lägger flera förslag för hur vi ska få en mer effektiv integrationsprocess framöver för asylsökande.

Under mina år i malmöpolitiken var detta kanske den hetaste frågan och är det ännu. I debattartikeln konstaterar man att regeringens reformer är bra, men räcker inte. Självständighet och självförsörjning ska prägla svensk invandringspolitik. Arbetslinjen ska prioriteras redan i asylmottagandet. Det ska finnas tydliga ekonomiska incitament att flytta dit det finns jobb och bostäder. Det är inte rimligt att många nyinvandrade blir hänvisade till en svart arbetssektor, istället måste man kunna jobba vitt redan första dagen.

Redan i februari skrev jag och Tobias en debattartikel i Sydsvenskan där vi krävda skärpta krav för anhöriginvandring. En person som är bosatt i Sverige och vars familjemedlemmar söker uppehållstillstånd här skall kunna visa att han eller hon har en regelbunden inkomst. Dessutom skall det finnas en lämplig bostad innan familjen beviljas uppehållstillstånd.

Det är bra och viktigt att vi nu tar ett helhetsgrepp om svensk flykting- och invandringspolitik. En större tydlighet om rättigheter, friheter, krav och skyldigheter är oändligt mycket bättre än falska förespeglingar och löften som försätter människor i utanförskap.

1 kommentar:

Kraxpelax sa...

Det är väl inte mycket att snacka om. Ju bättre de kan försörja sig, ju fler vi kan ta emot, bara en sån enkel sak. Att jävla falskt "vänster"-svammel! De som går an sådär har nog själva så det räcker till på banken, skulle jag tro.