torsdag 10 januari 2008

Mer om fildelning

Idag skriver jag tillsammans med åtta av mina moderata riksdagskollegor på SvD Brännpunkt om fildelning. I god liberal anda bör vi värna den intellektuella äganderätten i stället för att utropa Sverige till frihamn för pirater skriver vi bland annat. Läs artikeln här: SvD BrännpunktArtikeln är ett svar på de artiklar som skrivits i Expressen av andra moderata riksdagskollegor. Du hittar de artiklarna här: Expressen 3/1 och Expressen 8/1. Läs även gärna Horace Engdahls m fl svar i Expressen 6/1.

2 kommentarer:

Ned sa...

Olof!

Ville bara tacka dig och dina partikamrater för inlägget om fildelning i SvD idag. För en professionell upphovsman var det en ljuspunkt i ett numera ganska kompakt mörker.
Jag har ofta sagt, i samtal med kollegor, att ingen politiker vid sina sinnens fulla bruk skulle stå upp för oss. Vi som lever på vårt skapande inom musik, film, litteratur, etc är högt räknat några tusen i Sverige, medan fildelarna är miljoner. Vems sida väljer man när det börjar dra ihop sig till riksdagsval?
Tack för att du / ni visade mig att jag var onödigt cynisk.
Vi upphovsmän är verkligen beroende av våra politiska företrädare i den här frågan, eftersom den massiva opinionen för fri fildelning gör det direkt självdestruktivt att protestera i offentliga sammanhang. Man riskerar omedelbart att svartmålas, förlöjligas eller rent av drabbas av bojkott.

Anonym sa...

Poisen skall sköta jakten på fildelarna inte Bolagen. Den som har gjort brottet skall straffas, men vem sitter bakom datorn? Det vet du inte när du bara har ett ip-nummer. Det finns många öppna nät att surfa på, tex grannens. Exemplen från tex Danmark förskräcker men det har ni ingen koll på.