torsdag 26 mars 2009

Årets kulturskola utsedd


Var igår i Skellefteå och delade ut priset för Årets Kulturskola och Årets Kulturskoleprojekt 2009. Det är mitt tredje år i juryn, varav det andra som ordförande. Värd för priset är Svenska Musikrådet, prissumman är på 50 000 kronor.

Priset för Årets Kulturskola gick till Luleå. Juryns motivering: "Luleå kulturskola präglas av exceptionellt stor tillgänglighet och närhet, av initiativ och tillåtelse, av flexibilitet och lyhördhet. Honnörsordet är samspel, såväl mellan eleverna som mellan kollegorna, såväl med obligatoriska skolan som med omvärlden. Skolan åtnjuter också en klart uttalad och stark politisk förankring. Luleå kulturskola är en skola som är ständigt på gång mot det nya utan att tappa fördelarna i det traditionella". Årets projekt blev projektet Världens Barn från Kulturskolan i Flen. Efter ceremonien bjöds storslaget uppträdande från förra årets vinnare - kulturskolan i Marks kommun.

Under kvällen var det dags att avtacka Helen Sjöholm som varit kulturskoleambassadör det gångna året och som nu avlöses av spännande koreografen Anna Vnuk. På bilden nedan syn hur Helen uppträdde tillsammans med en kör och orkester bestående av Västerbottens alla kulturskolelärare. Ett sjuhelsikes drag var det!

Inga kommentarer: