tisdag 13 januari 2009

Hurra för skatteavdragen!

I december lämnade regeringen besked att ROT-avdragen återinförs. Efterlängtat av många! Till DN säger Björn Wellhagen, ansvarig för bostadsfrågor på Sveriges Byggindustrier, att 2 miljarder kronor per år har förts från den svarta sektorn till den vita genom rot-avdraget. Även från allmänheten har intresset varit stort och enligt Konjunkturinstitutets barometer för december kan man uppger cirka 40 procent av hushållen att det är troligt att de kommer att renovera bostaden det närmsta året.

Samma tidning berättar också att efterfrågan på hushållnära tjänster väntas öka med ca 60 procent. Enligt Almega är det idag ca 5,5 procent av de svenska hushållen som köper hushållsnära tjänster, en kraftfull ökning sedan förra året. En undersökning från Demoskop visar dock att hela 25 procent av hushållen nu är intresserade av att köpa hushållsnära tjänster.

Själv har vi, sedan jag kom in i riksdagen, hjälp med städning några timmar varannan vecka. Vi började med det redan innan avdragen kom, men det har gjort livet betydligt behagligare. När man veckopendlar är det rätt skönt att slippa slåss om städningen när man kommer hem till helgen. Nu i och med ROT-avdraget kanske de där tapeterna som står i en hörna äntligen komma upp på väggen också! :)

Inga kommentarer: