fredag 23 maj 2008

Svenska Spel säljs?

Nej, knappast. Det är ingen större hemlighet att den moderata partistämmans beslut, hur tydligt det än var, inte föll Anders Borg på läppen. Och även om så hade varit fallet så består regeringen av fyra partier med olika uppfattningar i den här frågan. Så det är knappast en del av en politisk strategi när Anders Borg nu aviserar att den kommande spelutredningen också ska se över möjligheterna att försälja delar av Svenska Spel. Snarare är det EU som återigen puttar på i "rätt" riktning.

Jag besökte Svenska Spel när jag nyligen var i Visby. Två saker blev rätt klara för mig. Svenska Spel har skärpt upp verksamheten när det gäller att förebygga spelmissbruk och tillhör idag den europeiska eliten på det här området. Det är utmärkt och det är något man ska fortsätta ta ansvar för. Det andra som också stod helt klart är att det inte finns någon som helst anledning att staten ska fortsätta att ägna sig åt spel och dobbel. Det finns det så många andra som gör i den gränslösa värld vi nu lever i.

Så gör som DN skriver på sin ledare. Passa på att sälja hela rasket, så kan staten sedan koncentrera sig på att förebygga spelmissbruk och hjälpa de som fastnat i speldjävulens garn!

Inga kommentarer: