fredag 2 maj 2008

Dagen efter 1 maj

Slog upp morgontidningarna och förväntade mig åtminstone någon nyhet från förstamajtalen om vad socialdemokraterna vilja. Jag har slutat tro på mirakel som att oppositionen skulle visa upp en utmejslad väg till makten. Men åtminstone någon liten nyhet hade varit trevligt.

Det enda som var nytt var Mona Sahlins avisering att arbetsförmedlingarna ska bli "kompetensförmedlingar". Istället för att förmedla jobb ska man förmedla kompetens både inom och utanför arbetsmarknaden. Precis när arbetsförmedlingarna har fått verktyg att göra precis det de ska, det vill säga förmedla arbete, så vill socialdemokraterna gå andra vägen. Känns sådär fräscht...

Annars är det alltid kul att följa vad Östros gör. Brösttonerna blir högre och högre för varje tal han håller. Rallarsvingarna står som spön i backen. Den här gången var det framför allt Mats Odell som fick stå i skottlinjen. Han som "reser runt i världen med dollar och eurosedlar stickandes upp ur fickorna".

Östros är som sagt kul, även om han saknar all form av trovärdighet. Regeringen kritiseras åter för att avskaffa förmögenhetsskatten för de allra rikaste. Precis som Dagens Industri skriver idag så var det ju faktiskt Thomas Östros som skatteminister avskaffade förmögenhetsskatten för de allra rikaste för att de inte skulle flytta utomlands. Pensionärer som sparat ihop en slant genom livet straffbeskattades medan de rikaste direktörerna slapp.

Kommer ni ihåg hur det var efter valet? När Marita Ulvskog förra året åkte land och rike runt och försökte förklara att socialdemokraterna minsann inte alls hade förlorat, trots att man gjorde ett av sina sämsta resultat genom tiderna. Vi var några som då utnämnde henne till 2007 års Bagdad Bob. Ni vet han som stod och förnekade amerikanarnas intåg i Bagdad samtidigt som husen föll bakom honom.

Jag undrar om inte Östros är en klar kandidat att ta över Ulvskogs utmärkelse för 2008...

På något sätt känns moderaternas reklamfilm från valrörelsen mer aktuell än någonsin. Jag avslutar med att visa den här nedan!

Inga kommentarer: