onsdag 12 mars 2008

Sovande ledamöter eller trasig mackapär?

Så har det då skett att oppositionen vunnit sin första votering den här mandatperioden. Det blev lite turbulent när det visade sig att kammaren med röstsiffrorna 138-137 beslutat bifalla en motion av Helene Petersson. Inte rörde det sig om någon jättesak; ett tillkännagivande till regeringen om att man borde göra en översyn av mediekoncentrationen i Sverige.

Att det just var i en så "liten" fråga gör att man undrar hur i helskotta det kunde gå så galet! Det ena alternativet är illa. Det innebär att det sitter allianspolitiker och sover i bänkarna under voteringarna. Fy skäms, gubbar, i så fall!

Det andra alternativet är värre. Det innebär att det är något som är knas med voteringsanläggningen. Det som skulle peka på detta är att det plötsligt var 30 personer fler frånvarande än i voteringen innan och det fanns lite misstänkt mörka öar bland lamporna som visar hur vi röstat. Misstanken blir inte mindre av det missöde som hände förra veckan då halva anläggningen helt enkelt lade av.

Stämmer det sistnämnda blir jag mörkrädd. Det innebär att landets väl och ve ligger i händerna på en trasig mackapär med oberäknelig vilja. Ungefär som regeringskonstellationen förra mandatperioden då... :)

Andras teorier:
SvD
DN

Inga kommentarer: