onsdag 5 mars 2008

Utmärkt om pensionerna, Fredrik!

Enligt Rapport visar det sig att riksdagsledamöter (ja, uppenbarligen jag själv också) och höga statstjänstemän har rätt till jobbavdrag på sina pensioner. Detta trots att inte vanliga pensionärer har det. Givetvis är det orimligt! Här har jag suttit och försvarat jobbavdraget för besvikna pensionärer med motiveringen att det faktiskt har ett enda syfte, det vill säga att stimulera till arbete. Det innebär att det är ett extra avdrag för just den som väljer att arbeta.

Så visar det sig att det trots allt finns de som får jobbavdrag på att inte arbeta, dvs vissa som har pensionsavtal i riksdagen och statsförvaltningen. Självklart är det inte rimligt. Eller som Fredrik Reinfeldt säger till Rapport:

"Det går på tvärs med vad vi sade. Det måste löna sig att arbeta och skillnaden mellan att arbeta och att inte arbeta ska växa"

För mig är det här en trovärdighetsfråga. Det går inte att ha olika principer för vanliga pensionärer och de som har särskild "riksdagspension". Jobbavdrag på pensionsavtal är en förmån jag gärna avstår ifrån!

Inga kommentarer: