lördag 8 mars 2008

Fredrik presenterade ytterligare jobbavdrag!


Fredrik avslutade rikskonferensen med ett i mitt tycke lysande tal. Det märks att han nu har siktet inställt på 2010 och är fast besluten att vår politik ska ha fått ett sådant genomslag att vi går mot ytterligare en valseger.

En nyhet levererades. Alliansen gick till val på att sänka inkomstskatten för låg- och medelinkomsttagare och de två stegen i jobbavdraget är nu genomförda. Fredrik aviserade att han nu avser gå vidare med ett tredje steg för att ytterligare sänka inkomstskatterna. Fortfarande med fokus på låg- och medelinkomsttagare, men också riktat mot de stora grupper, framför allt kvinnor, som har en lång utbildning bakom sig och lagt stora resurser på detta. Då är det framför allt via den statliga inkomsskatten förändringar ska ske.

Fredriks huvudlinje var att prioriteringsordningen ligger fast. Det innebär att först kommer jobben och ordning och reda i statsfinanserna. Det ger resurser som är nödvändiga för att utveckla välfärden och först därefter kommer skattesänkningarna. Genom att vi lyckats med jobben och ökat intäkterna har vi ändå lyckats sänka det totala skattetrycket så att vi i år tar oss under 47 procent. "Jag fyller 45 vid tiden för nästa val, vi får se om skattetrycket hinner före!" sade statsministern.

Han hade en viktig poäng när han påminde om den fräna kritik våra skattesänkningar tidigare fått. Enligt (s) skulle ekonomin fallera och välfärden raseras om skattetrycket sjönk. Nu kan vi konstatera att trots rejäla skattesänkningar för de grupper som behöver det mest så tillförs miljarder till välfärden, ekonomin går för högtryck och arbetsmarknaden blomstrar. Bidragssamhället finansierades genom höga skatter, nu finansierar istället de nya jobben vår ökade välfärd. "Den socialdemokratiska inrikespolitiken har rasat samman som ett korthus!"

Receptet för valseger 2010 är enligt Fredrik fortsatt förnyelse av moderaterna, ett starkt regeringsalternativ genom alliansen och att jobb och kvalitet i välfärden går före bidragsökningar. "Väljarna vet redan att vi är bäst på jobb och ekonomi. Nu ska vi också bli de bästa på att utveckla välfärden!" utropade Reinfeldt.

Nu är politiska möten, seminarier, brandtal och moderata firmafester slut för den här gången. Jag sitter på ett Öresundståg mot Malmö. Solen skiner, våren är på väg, och ikväll ska jag glömma all politik för att helt ägna mig åt man, vänner och schlager!

Inga kommentarer: