torsdag 27 januari 2011

Det går inte så bra nu...


...för socialdemokraterna. Att skriva här om alla turer och intriger i socialdemokratin just nu blir alldeles för långt för ett enkelt blogg-inlägg. Men jag kan ändå inte låta bli att kommentera den artikel min riksdagskollega Hans Hoff (S) idag skriver på Aftonbladet Debatt.

Han är rejält förbannad över att Aftonbladet skriver så mycket negativt om socialdemokratin och än mer förbannad på tidningens politiske chefredaktör Karin Pettersson. Samma Karin Pettersson som fram till 1 oktober var kommunikationschef för socialdemokraterna och därmed en av de ansvariga för partiets valrörelse.

"Eftersom Karin Pettersson skriver ledare efter ledare om att utkräva personligt ansvar för socialdemokratins misslyckande i valrörelsen 2010 hänger en ”förbjuden fråga” i luften som ingen ska få svaret på eller ens få ställa frågan om. Det gäller Karin Petterssons egen roll i kampanjen och medansvar för vårt rekorddåliga valresultat", dundrar Hoff. Aftonbladet borde sluta med sina negativa artiklar och skriva mer positivt om socialdemokratins kommande ledarskap, menar han.

Karin Pettersson svarar direkt i tidningen att Aftonbladet varken tar eller i framtiden kommer att ta order från socialdemokraternas partistyrelse om hur man ska skriva.

Läs också mitt blogginlägg från den 27 oktober om Petterssons ledare där hon skriver om det misslyckade rödgröna samarbetet. Om det är ett försök till eftervalsanalys, självrannsakan eller något annat vet jag inte, men intressant är det!

Inga kommentarer: