fredag 31 oktober 2008

Mailkampanjen mot ledamöterna

Det är föreningen Bevara Äktenskapet som ligger bakom den pågående mailkampanjen mot alliansens riksdagsledamöter. Nyss fick jag ett mail från Bevara Äktenskapet med en liten lektion i hur man påverkar riksdagspolitiker som jag gärna delar med mig av. Jag svarar dock inte för hur effektivt det är. Just den här kampanjen har i alla fall ännu inte ändrat min uppfattning.


"Bevara Äktenskapet startar därför en mejlkampanj med syfte att påverka regeringens ministrar och de riksdagsledamöter som utgör underlag för regeringen att inte köra över Kristdemokraterna i äktenskapsfrågan.

Ett väldigt effektivt sätt att påverka är att mejla riksdagsledamöter från Moderaterna, Folkpartiet och Centerpartiet och även regeringens företrädare.

Det räcker troligtvis med att 100 personer mejlar samtliga dessa personer för att det skall uppfattas som en massiv proteststorm. Skulle vi mobilisera 500 mejl skulle aktionen förmodligen sakna motstycke. Bakom varje mejl står nämligen statistiskt sett många andra.

Betänk att över 60 000 personer har skrivit på Bevara Äktenskapets lista, så nog borde vi kunna mobilisera många mejl?!

Vi ber Dig därför att göra följande:

Klicka på följande länk och välj en av de fyra texterna i "Brev till riksdagsledamöter och ministrar"
Klistra in texten i Ditt mejlprogram och skriv under med Ditt eget namn längst ner Skriv in Din egen mejladress i adressfältet "Till"
Klicka länken nedan för att få adresser till moderater, folkpartister och centerpartister i riksdagen samt regeringens ministrar.
Kopiera samtliga dessa adresser och klistra in dem under "dold kopia" eller "hemlig kopia". (Detta gör att de inte själva ser vilka övriga mejlet har gått till, vilket ökar effekten av kampanjen.)
Skriv in en lämplig rubrik på temat
Skicka iväg mejlet!

Genom denna enkla åtgärd har Du visat att det är många i vårt land som står upp för äktenskapet. Vi på Bevara Äktenskapet har inte gett upp kampen för äktenskapet och vi hoppas att Du vill stå med oss ända in i det sista."

Inga kommentarer: