tisdag 20 april 2010

Timell & Co ryter ifrån


Idag går Martin Timell och hans TV-kollegor ut på DN Debatt och kräver att ROT-avdraget ska vara kvar. Jag ställer mig bakom deras artikel till hundra procent, deras argument är ju precis vad debatten borde handla om.

"När fler jobb tvättas av och blir vita ökar också tryggheten för alla anställda. De som arbetar vitt får pensionspoäng, de bidrar till och får tillgång till välfärdssystemet och inte minst omfattas de av försäkringar på arbetsplatsen", skriver de och fortsätter:

"För oss handlar rot-avdraget om mycket enklare saker än komplicerade tabeller och ekonomiska effekter. Rot ger vanligt folk med vanliga inkomster möjligheten att förverkliga sina drömmar och rot ger oss chansen att på riktigt och mer beständigt städa upp i en bransch som verkligen behöver det.

Rot-avdraget är nödvändigt för att fortsätta den positiva utvecklingen vi ser i hemmafixarbranschen. Därför måste rot vara kvar."

Och precis så är det ju. Det är obegripligt hur de rödgröna kan vara emot reformer som både förbättrar vardagen för många familjer samtidigt som de skapar tusentals nya jobb. Att vara mot såväl ROT- som RUT-avdraget är att vara emot befintliga jobb, nya jobb, vita jobb och trygga jobb.

Inga kommentarer: