onsdag 3 februari 2010

Vad vilja Pagrotsky?

Expressen har ett heluppslag idag om alla (S)-politiker som överger skutan. Den som nu är på väg är Leif Pagrotsky som ska ha sökt jobb som ny chef för Moderna Museet. Till Expressen vill han inte kommentera, men på Politikerbloggen kallar han det hela för en tidningsanka och aviserar att han minsann inte alls har några planer på att lämna politiken. Expressens Niklas Svensson säger till Resumé att artikeln inte rör valrörelsen, utan vad som händer efter valet. "Där ger han inga besked och det har jag bandat"

Jag tycker det vore kul om Pagrotsky kom IN i kulturpolitiken istället. Om detta skriver jag idag på Politikerbloggen. Sedan Leif Pagrotsky tillträdde som socialdemokraternas kulturpolitiske talesperson har det gång efter annan uttalats att kulturen ska bli en valfråga. Men några besked om vad socialdemokraterna verkligen vill göra har ännu inte levererats.

Om den socialdemokratiska kulturpolitiken skriver jag: "Kvantitet går före kvalitet. Ramen är viktigare än innehållet. De pratar om ökad tillgänglighet, men i praktiken gäller detta bara Stockholmsregionen. Resultatet blir otydligt, ogenomtänkt och ibland ofinansierat"

Läs hela artikeln här!

Inga kommentarer: