måndag 24 augusti 2009

Helgen då Rosengård röt ifrån!

Återigen har vänsterextrema försökt ockupera Rosengård. Resultatet blev som väntat. Stenkastning, bränder, förstörelse. Men den här gången fanns det också en ljus sida. För den här gången röt Rosengård tillbaka!

Två citat i Sydsvenskan från upprörda Rosengårdsbor: "De kommer hit och ställer till problem och vi vill inte ha dem här. Det blir bara en massa våldsamheter som ger Rosengård dåligt rykte. De kan väl ha sina fester hemma i Limhamn" och "De vill bara sabba och förstöra. Jag hoppas aldrig att de kommer hit igen. Vi vill ha det lugnt och vi är glada för att polisen är här".

Ilmar Reepalu brukar säga att Rosengårds problem bara kan lösas i Rosengård. Och jag håller med. Inte på så sätt att Rosengård ska lämnas åt sitt öde, utan att en förändring är omöjlig om inte Rosengårdsborna själva går först. Och det gör de. Att de bortskämda slynglar som ställer till med bråk inte är de smartaste killarna och tjejerna blir skrattretande tydligt när de dessutom väljer att genomföra aktionen mitt under ramadan - fredens månad.

Förhoppningsvis kan Rosengårdsbornas "motaktion" bli början på en ny tid av starkare engagemang för Rosengårds framtid. Kanske lär sig också tomtarna i tokvänstern något av sin misslyckade aktion!

Lästips: Sydsvenskans ledarsida - Rosengård kan själv

Inga kommentarer: