måndag 22 mars 2010

Varför vill ni skrota jobben?

De som gör anspråk på regeringsmakten måste kunna svara på var framtidens jobb ska skapas. Idag skriver jag på Kvällsposten Debatt om RUT, ROT och om varför alla arbetare inte längre är välkomna i det forna arbetarpartiet.

Det är obegripligt hur de rödgröna kan vara emot en reform som både förbättrar vardagen för många familjer samtidigt som den skapar tusentals nya jobb. Att vara mot rut-avdraget är att vara emot befintliga jobb, nya jobb, vita jobb och trygga jobb.

Luciano Astudillo, socialdemokratisk riksdagsledamot från Malmö, har försäkrat väljarna om att avdraget för hushållsnära tjänster ska bort. Hans koalitionskollega Lars Ohly meddelar att även rot-avdraget ska skrotas om de rödgröna får makten.

Därför ställer jag i Kvällsposten fyra raka frågor till Astudillo:
  • Varför vill ni ta bort jobb i en sektor på frammarsch? Socialdemokraterna ville köpa Saab men ta bort rut-avdraget.
  • Varför är 11500 jobb i tjänstesektorn mindre värda än 3400 jobb i Saab?
  • Vilka arbetare får plats i det förra arbetarepartiet? Varför är det fint att bygga bilar, men fult att hjälpa människor i hemmet?
  • Om rut-avdraget dras in riskerar 5 000 människor att bli arbetslösa. Vad är ert svar till de människor som förlorar jobbet om ni kommer till makten?

Samtidigt ger jag Luciano Astudillo ett löfte. Vi kommer att ta varje strid mot era jobbfientliga reformer. Sverige ska vara ett land där arbete alltid ska löna sig och företagande förenklas och bli billigare. Först då kan den gemensamma välfärden säkras och Sverige bli ett föregångsland.

Läs hela artikeln här!

Inga kommentarer: