tisdag 12 maj 2009

Därför stöder jag Fjellner i EU-valet!


Den 7 juni är det val till Europaparlamentet. Då har du, jag och alla andra möjlighet att bestämma vilka som ska forma arbetet i EU de närmaste fem åren. Givetvis hoppas jag att du väljer den moderata valsedeln. Mer om vad Moderaterna har gjort i EU-parlamentet och vad vi vill göra framöver hittar du på http://www.moderat.se/.

Sedan ska man ju kryssa för en kandidat också. Själv har jag funderat ganska länge, det finns många kandidater som jag tycker är bra. Dock har jag själv till slut fastnat för en av mina riktigt goda vänner, Christofer Fjellner. Christofer har redan suttit en period i parlamentet. Här hemma är han kanske mest känd för snusfrågan, men han har också gjort mycket annat. Huvudsakligen arbetar han i Utskottet för Internationell Handel, där han är vice gruppledare för vår partigrupp EPP. I utskottet slåss han för frihandel och mot tullar och handelshinder.

Vad Christofer ska göra om han blir omvald hittar du på hans hemsida, http://www.fjellner.eu/. Där kan du också hjälpa honom skriva hans vallöften!

Även om jag bestämt mig för att kryssa för Christofer, vill jag också lyfta två andra bra kandidater på listan. Dels Christoffer Järkeborn, MUFs kandidat, som skulle bli Sveriges yngste parlamentariker någonsin. Idag arbetar han som politiskt sakkunnig hos justitieminister Beatrice Ask, en bra erfarenhet att ha med sig in i europasamarbetet! Christoffer är en kanonbra kandidat och hans hemsida hittar du här: http://www.jarkeborn.eu/

Slutligen vill jag också slå ett slag för Skånes kandidat och min kollega i kulturutskottet Hans Wallmark. På Hans agenda står bland anant ett starkare rättssamarbete för att komma åt narkotika, illegala vapen, människohandel och kriminella nätverk. Sedan kan jag själv tycka att vi faktiskt behöver en moderat skåning i Bryssel. Hans blir en utmärkt representant för detta! Hans hemsida: http://www.europaparlamentet.nu/

Inga kommentarer: