söndag 8 januari 2012

Kom med i matchen, Reepalu!

Sitter på andra sidan Atlanten i New York och följer allt som händer i mitt Malmö. Skräms av vad som sker på Malmös gator och berörs av alla de goda krafter som nu samlas mot våldet. Gör därför också ett kort upplivningsförsök av bloggandet.

Så läser jag intervjun med Ilmar Reepalu i dagens SvD. Förbluffas, men förvånas knappast. När alla andra går samman mot våldet fortsätter Reepalu veva på om att allt är alla andras fel.

Efter att i 16 år ha styrt ett Malmö som slits isär av arbetslöshet och utanförskap ser han inte något han kunde gjort annorlunda. Han bryr sig inte ens om att ta reda på vad arbetsmarknadsministern heter.

När regeringen tar fram åtgärd efter åtgärd för att minska våldet, öka polisens möjligheter och få bort olagliga vapen, är Reepalus enda svar att inget görs och att han själv inget mer kan göra.

Ja, mer behöver göras! Mycket mer! All hjälp behövs - från alla nivåer! Så Ilmar, ta fram en agenda för vad DU kan bidra med! Och lägg för guds skull ner den "Reepalogik" där fel alltid är något som andra gör, och ansvar är något andra ska ta!

Passar samtidigt på att skicka en eloge till Reepalus betydligt klokare partikamrat, Luciano Astudillo. Ett fantastiskt initiativ som samlat krafter från politik, offentlighet och det privata. Från höger till vänster. Något att lära av, Ilmar!

Läs SvD-intervjun här: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ask-maste-tillsatta-en-kriskommission_6754725.svd

Inga kommentarer: