onsdag 18 maj 2011

Lavesson 2.0


Bloggar jag fortfarande?! En högst berättigad fråga om man ser på den senaste tidens bloggfrekvens. Svaret på frågan får för tillfället bli "Nja". Jag funderar just nu på hur jag bäst kan kommunicera med omvärlden. Blogg? Facebook? Twitter? Hemsida? Flickr? Youtube?

Min slutsats är att jag kommer hålla upp med det traditionella bloggandet ett tag (vilket ju redan märkts). Det känns ibland som att det finns tillräckligt många politiker som bloggar om ditten och datten, och om man inte gör det riktigt bra så finns det bättre kanaler. Dessutom tror jag att föreningslokaler på nätet är ungefär lika ute som föreningslokaler på stan. Bättre att jag tar mig dit där människor är, än att jag sitter och väntar på att de ska söka upp mig. :)

Vill du följa mina dagsaktuella kommentarer gör du det för tillfället bäst på Twitter eller, om du känner mig, genom att vi är vänner på Facebook.

Den här sidan kommer att leva kvar, men förmodligen få en lite annan roll. En tanke är att den mer och mer bli ett referensbibliotek för vem Olof är. Möjligen kommer du hitta lite längre analyser då och då. Länkar till debattartiklar och intervjuer. Motioner. Vem vet... Detta ska jag fundera på under sommaren.

En sak kan du dock vara säker på: Även i fortsättningen kommer det finnas goda möjligheter att följa mig och få mina personliga tankar och reflektioner över politiken i allmänhet och mitt uppdrag i synnerhet. Interaktionen kommer inte heller att minska, utan snarare öka.

Nu vill jag ha din hjälp! Hur tycker du att en riksdagsledamot ska kommunicera via nätet? Vilka förväntningar och krav tycker du att man som väljare, medborgare, eller journalist för den delen, kan ställa? Hur tror du kommunikationen kommer att utvecklas framöver?

Alla tips, tankar och idéer mottages med tacksamhet! Hör av dig till mig på olof.lavesson@riksdagen.se!

2 kommentarer:

katarinabrannstrom sa...

Olof,
Synd om du helt slutar med bloggen! Tror att det är fler än du vet som läser den. Men jag vet av egen erfarenhet att tid, lust och ideer kan sina...
Men ibland är det bra att kunna gå tillbaka och se att man varit rätt ute - fast före sin tid!
Så håll ut!
Katarina

Olof Lavesson sa...

Ah, men försvinner inte härifrån, Katarina! Det är dock dags att ta nästa steg. Den här platsen behöver utvecklas och det känns spännande att inte riktigt veta hur... :))

Men tack för uppmuntrande ord!